Se on kuulkaa vappu nyt. Viimepäivinä maatamme riepotellut takatalvisää on hetkeksi väistynyt ja aurinko pilkistää pilvien välistä. Tällainen tuntuu hyvältä ja nostaa fiilistä. Olen aina pitänyt vapun juhlahumusta, vaikka en enää viime vuosina ole humuun itse osallistunutkaan. Jotenkin vapun kujeileva meininki on sopinut pirtaani hyvin ja vappuna kaikkien on sallittua käyttäytyä hieman sopimattomasti.

Pitkä viikonloppu saattaa ottaa joillakin juhlijoilla voimille, mutta haitannooko tuo. Vallitsevassa säässä kelpaa ihmismassassa nauttia hyväntuulista ihmisistä, ainakin silloin, kun pieni äänekkyys ei haittaa. Teekkarit ovat vappujuhlijoiden aatelia. Heillä on ollut joskus jopa lainvalvojan harmiksi tapana tehdä sovinnaisuuden rajoja kolkuttelevia tempauksia ja hyvä niin. Minun puolestani antaa palaa vaan. Harvoin Suomessa kuolee porukkaa liialliseen iloisuuteen.

Lupaan, etten nipota tästä hetkestä eteenpäin ennen seuraavaa maanantaita. Tehkää nyt kurillanne jotakin kivaa jäynää, pientä edes. Ottakaa vapun ja kevään kunniaksi hyvällä mielellä hiukkasen skumppaa ja nauttikaa muutama päivä elämästä, mikäli suinkin mahdollista.

Hauskaa vappua niin monelle kuin mahdollista.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail