Moni suomalainen itseni mukaan lukien syyllistyy jatkuvaluonteiseen valittamiseen yhteiskunnassa esiintyvistä epäkohdista. Koin mikrovalaistumisen juuri äsken ja oivalsin, ettei moiseen alakuloon ole syytä. Meillä on niin moni asia hyvin ja päätin kerrankin kirjata asioita positiivisesta näkökulmasta.

Tapaamme keskustella vuosikymmenestä toiseen terveellisestä ruoasta. Lautasmalli lienee säilyttänyt asemansa, mutta on niitäkin, jotka hurahtavat milloin mihinkin ruokavalioon ainakin joksikin aikaa. On ollut ja on kasvissyöjää, vegaania, karppaajaa ja niin edelleen. Olen havainnut, että viimeisen vuosikymmenen aikana on yleistynyt erityisesti poliitikkojen ruokavalioon sanojen syöminen. Tämä ruokavalio lienee nauttijalleen hyödyksi suosiosta päätellen. Olen ymmärtänyt, että sanojen syömistä voi tehdä huoletta lähes joka päivä, se ei lihota ja laskun maksaa kansalaiset. USA:ssa tästä näyttää syntyvän oikea megatrendi. Ehdotan terveysinnovaatiopalkintoa moiselle neroudelle.

Reilun vuosikymmenen televisiossa esiintyneet kokkiohjelmat ovat saaneet pomot ja konsultit pauloihinsa. Kokkiohjelmien lumoissa ovat mainitut tahot rakentaneen ruokalajin, jonka ohjeena on menestysresepti. Tästä uutisoitiin mediassa äskettäin. Olen kuulkaa laitellut viikonloppuisin ruokaa perheelleni parikymmentä vuotta ja voin sillä kokemuksella sanoa, että reseptit toimivat keskimäärin erinomaisesti. On todella hienoa, että vihdoin kokki- ja liiketoimintataidot ovat lyöneet kättä ja saaneet aikaan sellaista, joka luo hyvää tekijöilleen. Siitä vaan rohkeasti menestystä tekemään reseptin pohjalta.

Yksityisillä lääkäriasemilla luulisi menevän hyvin ja oletan, että näin on jatkossakin. Tämän johdosta olenkin alkanut ihmetellä, että kuinka ihmeessä sote-puolella voi olla puute rahasta. Yritysjohto käyttää muita useammin terveyspalveluihinsa juuri yksityisiä lääkäripalveluita ja saamme viikoittain lukea, kuinka yritysjohto pyrkii leikkauksiin. Jos maan maksukykyisimmät ihmiset käyttävät jatkuvasti leikkauspalveluita, luulisi asian parissa rahan liikkuvan. Eikä silloin käydä kansan, vaan yrityksen kukkarolla. Haluan kuitenkin muistuttaa yritysjohtoa, että leikkausten tekeminen on luvanvaraista puuhaa ja edellyttää lääkärin koulutusta, joten älkää missään nimessä tehkö leikkauksia omin päin – säästösyistäkään.

Asun pikkukaupungissa, jotka ovat tunnetusti sisäänpäin lämpiäviä. Sen lisäksi, että menettely tuottaa kaupunkilaisille lämpöä, tuottaa se muutakin hyödyllistä. Sisäänpäin lämpiävät ihmiset nimittäin vastustavat kaikkea kaupunkiin pyrkivää niin voimallisesti, etteivät esimerkiksi noro- ja tietokonevirukset pääsee kaupunkiin lainkaan. Heimosotien asenneilmastolla on siis selkeitä hyötyjä, joista voimme olla ylpeitä.

Jos nyt edes lievää kritiikkiä uskallan sanoa, niin kai me suomalaiset olemme melkoisen jörrikkää kansaa, joka ei turhia juttele. Tapaamme tätä ajoittain itsekin päivitellä. Alaisten mielestä töissä ja vaimoväen mielestä kotona tulisi jutella enemmän. Kannatan kehityksessä luonnonmukaisia menetelmiä. Missä me suomalaiset tapaamme jutella aktiivisesti? No toisen selän takana. Siellä hiljaisista suomalaisista kuoriutuu varsinaisia Runebergejä sosioekonomiseen asemaan katsomatta. Niinpä ehdotakin, että entisenä kännykkäkansana lanseeraisimme selän takana puhelimen. Tällä olisi takuumenestys ainakin kotimaassa. Innovatiivista ja kerrankin positiivista päivänjatkoa kaikille.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail