Kesä on Suomessa ja kaikki hyvin. Tässä tulee valitettua vuosien varrella siihen mittaan, että itseäkin välillä risoo. Lieneekö siinä mitään järkeä, sillä maailma jatkaa tavallaan ilman yksittäisen ihmisen vuodatustakin. On niin, että meillä on paljon parannettavaa, mutta onhan meillä asiat kuitenkin hyvin.

Meillä on turvallista asua ja elää. Olen ymmärtänyt, ettei kovin monessa maassa lapset kulje yksin kouluun. Suomessa tämä onnistuu.

Maamme lienee kohtuullisen tasa-arvoinen. Naisten asema ei liene vieläkään miesten tasolla, mutta nykyisin naisten ei tarvitse mennä kimppaan miehen kanssa elääkseen. Pärjäävät tarvittaessa omillaan ja saavat rauhassa valita kumppaninsa.

Meillä on myös jokamiehenoikeus. Kuka hyvänsä saa kulkea metsässä ja poimia sieniä sekä marjoja, kunhan ei tunge itseään asumusten lähelle. Lisäksi Suomessa on runsaasti valtion maita, joilla metsästys ja kalastus onnistuu luvan ostettuaan.

Kesällä meillä on kohtuullisen hyvä sääkin – jos on. Mutta kaunista Suomessa on kesäisin. Jos sattuu sateinen kesä, niin viis siitä, sillä ei se pään sisälle sada. Kesäloman hauskuus on myös asennekysymys. Sateella voi nauttia ruoasta ja juomasta aivan yhtä hyvin kuin aurinkoisella säällä. Sitä paitsi sateella ei tarvitse kiirehtiä ulkoaskareisiin, vaan voi huoletta nautiskella sisällä.

Nautiskelua ja rentoutumista varten kai lomaa vietetään. Käsitykseni mukaan ei ole niin väliä sillä missä olet ja mitä teet. Kunhan vain saat ajatukset vaihtumaan ja pääset irti arkiaskareista. Itselläni se onnistuu takapihan terassilla mainiosti.

Viettäkää itsenne näköinen loma ja antakaa intuition viedä. Älkää nyt vain sortuko lomasuorittamiseen, vaan antakaa pääpolon levätä. Sitä kautta elämisen keveys palautuu ja köykäisempää touhuta jatkossa.

Hyvää kesäaikaa kaikille. Palataan elokuussa taas asiaan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail