Se on mortonki kaikille. Loman alkuun on päivä ja alkaa vetää suuta hymyyn. Hyvä niin, ei tapahdu yhtään liian usein. En koe yleensä kaipaavani lomaa, mutta näin loman kynnyksellä on olo, että vihdoinkin. Kirjoitushetken sääennuste on kosteahko lähimmälle parille viikolle. Harmi toisaalta, mutta taas toisaalta lienee niin, ettei se sisälle sada, pään sisälle siis.

Olen usein päivitellyt sitä, kuinka me suomalaiset otamme itsemme hiukan liian vakavasti. Tämä näkyy esimerkiksi silloin, kun käsitellään virheitä ja kritiikkiä. Toisin on mielestäni lomalla, jolloin ihmiset ovat parhaimmillaan eli rennosti hyvällä tuulella. Vaikka tila on ohimenevä illuusio, on siitä kiva nauttia.

Mielestäni lomalla on tärkeintä rikkoa arjen kaava. Ei niin väliä mitä tekee, kunhan vain pää saa tuuletusta. Suurta rahamäärää tai hienoja olosuhteita ei tarvita, kyse on lähinnä asenteesta. Se lienee selvää, ettei kannata ahnehtia liikaa, vaan antaa tunteen ja tilanteen viedä. Kerrankin meillä jäyhillä suomalaisilla on oikeus toimia tunteen pohjalta.

Suurena filosofina koen, että iloisena on mukavampaa kuin surullisena. Niin että jos mitenkään mahdollista, yrittäkää pysyä hyvällä tuulella. Jos se ei onnistu, niin murjottakaa sitten, mutta älkää kuitenkaan kauaa. Ja mikäli kuplajuoma saa teidät aivan hurjaksi, kokeilkaa tehdä jotain puolipäätöntä. Sellainen vasta hauskaa on, kunhan ei loukkaa itseään tai muita. Jos saatte jonkun nauramaan itsellenne, niin aina parempi. Olette kerrankin uskaltaneet tehdä sitä, mitä olette salaa halunneet.

Jos elätte parisuhteessa, niin olkaa myötämielisiä ja kilttejä kumppanillenne, sillä siihen ette kuitenkaan syyllisty liian usein. Ja ajatelkaa muutenkin mukavia asioita. Eikö vain olekin niin, että niuhottamaan ehtii loman jälkeen? Otatte sitten hyväntuulisen heinäkuun kiinni elokuussa, jolloin voitte tarvittaessa olla pari ensimmäistä viikkoa pirun kiukkuisia. Sillä ajatuksella voitte rohkeasti päästää esiin parhaat puolet itsestänne.

Viettäkää siis itsenne näköinen heinäkuu ja ottakaa juuri niin rennosti, kuin teille sopii. Mutta jos ei sovi, niin olkaa vakavia ja tosikkoja sitten. Pääasia, että nautitte lomastanne ja kesästä. Toivotan kaikille oikein hyvää kesälomaa. Palataan suuriin viisauksiin elokuussa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail