Oletteko olleet kiltteinä? Ei se mitään, en minäkään. Joulu tulee siitä huolimatta ja vaikuttaa olevan etelämmässä lumeton. Mutta eipä haittaa, sillä sisätiloissa on tunnelmallista ja lämmintä. En ole mikään hullaantunut jouluihminen, mutta sen verran kuitenkin, että pidän jouluaaton riisipuurosta, joulusaunasta, lasten joulupukittamisesta ja joulupöydän antamista.

Puolipäättömän, kiireisen kohkaamisen vastapainosi joulu tarjoaa rauhoittumisen mahdollisuuden, tosin kiireisimmille tällä kertaa vain viikonlopuksi. Ja voihan joulunakin kohkata ylimitoitetuilla sukulaisvierailuilla ja muulla hössöttämisellä. Jos mahdollista, niin rauhoittukaa jouluna. Vaan ellei onnistu, niin kohkatkaa sitten tarpeenne mukaan.

Muistakaa kuitenkin, että joulu on lämpimien ajatusten ja tekojenkin aikaa, joten olkaa armollisia kaikille ja erityisesti läheisillenne. Jos vuoden aikana on tullut murjotettua jollekulle, niin nyt on anteeksiannon aika. Ja ladatkaa hyvät ihmiset akkuja, jotta ensi vuonna taas jaksaa.

Viettäkää mukava, lämminhenkinen ja itsenne näköinen joulu. Samalla toivotan onnea ja menestystä tulevalle vuodelle 2017. Palataan maailman suuriin viisauksiin ensi vuoden puolella.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail