Se on juhannusta nyt. Sää näyttää kirjoituspaikkakunnalla ennusteen mukaiselta pilvipoudalta ja lämpöä on parisenkymmentä astetta. Jos kuivana pysyy, niin en valita yhtään. Juhannus tulee vietettyä kotioloissa perinteisesti ulkotulien ääressä, joka on mainio tapa ainakin itselle. Toivottavasti teilläkin on mukava tapa viettää keskikesän juhlaa.

Britannia otti ja äänesti brexitin, josta on hieman hutera olo. Yksi on ennustanut suurempaa murhetta Eurooppaan, kun taas joku toinen on sitä mieltä, että vaikutukset ovat vähäisiä. Olisi itsekin kiva ottaa kantaa, vaan kun sitä ei ole. En ossoo sannoo kuin käy. Mutta haluan arvata, että brexit on enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Asian kanssa opetellaan lähivuosina elämään. Viskimiehenä iloitsen, että Skotlannin sanotaan olevan jäämässä EU:hun. Murehditaan asiaa sitten viikonlopun jälkeen.

Viikko pitäisi vielä jaksaa töitä ennen lomia. Ei silloinkaan ole mitään ihmeellistä suunnitteilla, mitä nyt hieman moottoripyöräilyä, grillaamista ja mainitun oluttisleen nauttimista, kohtuudella tietenkin. Törmään joka vuosi juhannuksen alla ihmiseen, joka hymyssä suin toistaa aiempaa mantraamme siitä, kuinka päivä alkaa taas pidentyä. Sanonnalle  naurettiin ennenkin, mutta ehkä juuri siksi, ettemme ole tavanneet olla mihinkään tyytyväisiä. Paremman odottaminen on helpompi sietää, kuin itse parempi aika. Juhannuksena ei kai jaksa valittaa ja niuhottaa, joten nautitaan täyteen mittaan.

En viivytä teitä koneen ääressä pidempään, vaan päästään teidät vastan/ vihdan tekoon ja illan rientojen valmisteluihin. Viettäkää rentouttava ja hauska juhannus älkääkä ottako itseänne liian vakavasti. Kyllä sitä ehtii niuhottaa taas juhannuksen jälkeen. Ja jos liikutte vesillä, niin yrittäkää selvitä elävänä takaisin. Toivotaan hauskaa juhannusta kaikille ja hyvää kesälomaa niille, joilla se on alkanut.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail